recept: cake met cacao en cranberries
Op mijn laatste werkdag heb ik natuurlijk getrakteerd. Dat heb ik gedaan met wat eigen gemaakte creaties. Eén van de dingen die ik had gemaakt was een cake met cacao en cranberries. Op verzoek vandaag dus een post met het recept.
Benodigdheden:
- 200 gram rietsuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram roomboter
- vier eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eetlepels cacao
- 100 gram gedroogde cranberries (3 handjes van jezelf)
- bakpapier
- een vierkante overschaal (want dan kun je de cake in leuke vierkantjes snijden en serveren)
We beginnen met het voorverwarmen van de oven, deze zetten we op 200 graden. Hierna verwarm je de boter in een pannetje zodat deze lekker zacht wordt. Let er wel op dat je de boter niet te heet laat worden. Vervolgens klop je met een garde de eieren door de boter gevolgd door de suiker, de vanillesuiker en de cacao. Deze roer je tot een grote massa. Hierna mag het zelfrijzend bakmeel erdoorheen. Het is nu een plakkerig geheel geworden. Tot slot mogen de cranberries erdoorheen.
De plakkerige massa schep en verdeel je vervolgens in de, met bakpapier gevulde, ovenschaal. 40 minuten in de oven en klaar is je cranberry cake. Het is misschien nog leuk om de vierkantjes te serveren met poedersuiker want dat staat zo gezellig.
Eet smakelijk!